Website verkopen – ook affiliate en blog – makkelijk en goede prijs

1. Je website verkopen via ALL the way UP: hoe werkt het?

Je wil graag de verwachte inkomsten van je website in één keer ontvangen door je website te verkopen, en zo een leuk geldbedrag te verdienen. Wellicht geeft dat je wel een stukje zekerheid of wil je eindelijk die felbegeerde vakantie boeken of zelfs een auto kopen. Misschien heb je geen tijd en of zin meer om je website te onderhouden. Dan kun je denken aan het verkopen van je website. Bij ALL the way UP kunnen we je daarmee helpen. Je affiliate / niche / blog of grote website verkopen kan snel, eenvoudig en je bent gegarandeerd van een goede faire prijs. Goed om te weten ook: dit is niet onze core business. We faciliteren hierin omdat we zelf ooit in jouw schoenen hebben gestaan en weten hoe lastig het kan zijn om een goede koper te vinden. Binnen ons platform zijn meerdere professionele publishers actief, die doorlopend op zoek zijn naar nieuwe websites. Easy dus voor ons om even een lijntje te leggen. Daar verdienen we trouwens niks aan. De win voor ons is de relatie die we versterken, met de publisher.

1.1. Voordelen van je website verkopen via ALL the way UP

ALL the way UP biedt jou de mogelijkheid om je (affiliate) website eenvoudig en snel te verkopen. 

Wat zijn precies de voordelen van je site verkopen via ALL the way UP?

 • ALL the way UP heeft een netwerk van kopers voor je klaarstaan. Je hoeft zelf dus niet meer actief te zoeken. Dat scheelt de nodige tijd en moeite.
 • Het volledige bedrag staat binnen een mum van tijd op je rekening. Bij sommige verkopen krijg je te maken met regelingen waardoor je een deel van het bedrag pas later krijgt. Bij ALL the way UP hoef je niet te wachten op je welverdiende geld.
 • Je kunt snel je website overdragen zonder gedoe. Kopers hebben hier ervaring mee en zorgen voor een vlotte overdracht.
Website verkopen

1.2. Wat moet je doen om je website te koop aan te bieden?

Het verkopen van je website via ALL the way UP werkt heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje te sturen naar ramon apenstaartje allthewayup.nl, waarin je het volgende omschrijft: 

 • De URL van je website
 • Je contactgegevens
 • Bezoekersaantallen
 • Richtprijs
 • De reden van verkoop

1.3. Wat zijn de voorwaarden voor het verkopen van je website?

Het voordeel aan je website verkopen via ALL the way UP is dat er nauwelijks voorwaarden aan zitten. Je komt dus al snel in aanmerking! We verwelkomen elke categorie: van nieuws tot beauty en van auto’s tot cryptovaluta. De enige voorwaarde die we stellen, is dat je minimaal 500 organische bezoekers per maand hebt. We stellen geen maximum, dus alles wat daarboven zit kan zich aanmelden. PBN’s kun je helaas niet via ons verkopen.

1.4. Zitten er kosten verbonden aan het verkopen van je website?

Nee! Dat is nog zo’n voordeel van je website verkopen via ALL the way UP. Voor de verkoper is het volledig kosteloos, de koper betaalt een kleine fee voor de service. Je hoeft dus niets af te trekken van het leuke bedrag dat je binnensleept met het verkopen van je website, deze is geheel voor jou om te besteden. 

2. Waarde website berekenen: welke prijs kun je vragen?

Het bepalen van de waarde van je website kan best ingewikkeld zijn. Je kunt online verschillende tools vinden waarmee je een website waarde check kunt doen, maar die zijn niet altijd even betrouwbaar. Het is uiteindelijk ook geen exacte wetenschap en het hangt er puur vanaf wat iemand er voor wilt geven. Wel zijn er een aantal factoren waardoor je een goede inschatting kunt maken. 

Waarde website bepalen

Houd rekening met de volgende zaken bij het berekenen van je website waarde: 

 • Hoe oud is je website?
 • Zit er een groei of daling in je bezoekers of blijft het stabiel?
 • Hoe stabiel is de markt waarin je website zich begeeft? Trends zijn minder waard, evergreen content juist meer.
 • Zit je in een competitieve markt?
 • Hoeveel potentie heeft de markt waarin je website zich begeeft?
 • Hoeveel uren moeten er in de website worden gestoken?
 • Hoeveel kosten heb je aan de website?
 • Omzet en winst per maand. Maar ook zonder omzet en winst kan een website nog interessant zijn.
 • Belangrijker is het aantal unieke bezoekers per maand, en dan met name organisch vanuit Google. 
 • Posities in Google.
 • SEO stats, zoals aantal verwijzende domeinen, TF en DR.

Website verkopen: waarde op basis van maand- of jaarwinst

De waarde van je website wordt bepaald door tal van zaken. Op het internet is veel informatie te vinden over verkopen van Engelstalige websites. Deze brengen in de regel meer op dan Nederlandse, simpelweg vanwege de grotere vraag ernaar en het grotere potentieel. Daar staat tegenover dat er ook vaak meer concurrentie is, vanwege het internationale karakter. De markt voor verkopen van Nederlandse websites is absoluut volwassen aan het worden, waardoor ook multiples die je bij Amerikaanse sites ziet, zoals bijvoorbeeld via Empire Flippers of Flippa, hier nu mogelijk zijn.

Zeker over de waardebepaling voor Nederlandse kennis- of affiliatesites is weinig informatie te vinden. Uit ervaring weten we ook dat het niet rechtlijnig is. Het kan zo zijn dat jij minder dan 50 euro per maand aan je affiliatewebsite verdient, en dat je die aan een andere publisher toch voor een mooi bedrag van meer dan 1.000 euro kunt verkopen. Het gaat er ook om hoeveel potentie de andere publisher in je site ziet. Soms ziet de koper van je site synergievoordelen of heeft hij al een SEO team klaarstaan. Dan kan jij je website voor een hoger bedrag verkopen, simpelweg omdat de koper door wat aanpassingen ook meer geld gaat verdienen aan de site.

Er is meer informatie te vinden over ‘reguliere’ bedrijfsovernames in Nederland. Sprout spreekt bijvoorbeeld over een vraagprijs van vier tot zeven keer de jaarwinst bij de verkoop van een bedrijf. Je hebt het dan over een volledige bedrijfsvoering, met over het algemeen meer omzetzekerheid, een vast klantenbestand en een stabiel stijgende omzet. Veel websites die worden verkocht zijn minder aan te merken als volwaardige stabiele onderneming, en zullen dus op een lagere multiple worden overgenomen.

3. Wanneer kan het interessant zijn om je affiliate website te verkopen?

Of het voor jou interessant kan zijn om je website te verkopen, is een afweging die alleen jij kan maken. Je geeft dan misschien wel iets met potentie uit handen, maar het kan om verschillende redenen ook fijn zijn om het bedrag in een keer te krijgen. Je loopt bijvoorbeeld geen risico meer dat het toch wat minder goed gaat. Je ontvangt in een keer een bedrag waar je eigenlijk nog een hele tijd op moet wachten, of zelfs voor moet werken. Ook komt er tijd én geld beschikbaar om je op een ander project te focussen. Zo zou je daar een nog groter succes van kunnen maken: hoe zou jij een nieuwe site opzetten als je er een ruimer startkapitaal voor had? En zeker als je eigenlijk de interesse in een site aan het verliezen bent, is het handig om deze op tijd te verkopen. Een site met stabiele (of zelfs stijgende) bezoekersaantallen is een stuk meer waard dan wanneer er reeds een dalende trend is ingezet.

Valt het bedrag ietwat tegen? Dan kan het alsnog interessant zijn om je website te verkopen als je andere factoren in overweging neemt. Denk aan het besparen van de kosten die je voor de hosting hebt. Zet daarnaast eens op papier hoeveel tijd je nu besteedt aan je website. Ook dat kan winst zijn: tijd is tenslotte geld.

4. Wat zijn de voor- en nadelen van het verkopen van je website?

Voordelen van het verkopen van je website:

 • Het grootste pluspunt ligt voor de hand: je krijgt een leuk geldbedrag op je rekening. Die droomvakantie, -auto – of wat zou jij doen met de opbrengst? – komt ineens in zicht. 
 • Je hebt tijd over die je weer in een nieuw project kunt stoppen. 
 • Via de ALL the way UP verloopt het verkoopproces snel, betaal je geen fee en kost het je weinig tijd en moeite.  

Nadelen van het verkopen van je website: 

 • Iemand anders zal je website voortzetten. Je hebt hier geen zeggenschap meer in, dus pagina’s van ‘jouw project’ kunnen worden veranderd. We werken absoluut alleen samen met professionals met veel ervaring in het optimaliseren en runnen van websites, dus als het goed is wordt de site er alleen maar mooier op. Maar denk er altijd goed over na, dat je de regie over een site volledig uit handen geeft.

5. Website verkopen op een andere manier

ALL the way UP is niet het enige platform waarop je je website kunt verkopen. We zetten een aantal andere manieren op een rij.

5.1. Zelf benaderd worden door een koper

Soms gaan kopers zelf op zoek naar interessante websites en benaderen ze je persoonlijk. Dit is uiteraard het ultieme scenario: je hoeft zelf geen moeite te doen en kunt op een hoog bedrag inzetten. Je weet tenslotte zeker dat de koper interesse heeft. Je kunt je hier echter niet op instellen, dus als je het heft in eigen handen wilt nemen is het beter om je aan te melden bij een platform. 

5.2. Nederlandse platforms

Sitedeals 

Sitedeals is wellicht wel een van de bekendste sites in Nederland als het gaat om het kopen en verkopen van websites. Het verkopen werkt hier vrij eenvoudig. Na het aanmaken van een gratis account kun je je site te koop te zetten door middel van een advertentie. Je kunt ook reageren op een advertentie van personen die juist geïnteresseerd zijn in het kopen van een website. Het is laagdrempelig, maar de gemiddelde verkoopwaarde ligt hier vrij laag.

Webshopovername 

Dit platform richt zich specifiek op webshops. Je kunt kiezen voor een gratis advertentie. Wil je actieve verkoopbegeleiding, dan dien je wel voor de diensten te betalen (€ 600 of € 1.300). Je betaalt een fee van 1 procent, mocht je jouw webshop succesvol via dit platform verkopen. 

5.3. Internationale platforms

Flippa

Flippa is een internationale marktplaats voor het verkopen van je website en een van de bekendste websites ter wereld op dit gebied. Dit platform is alleen aan te raden als je een .com website hebt, met een Nederlandse website zal je hoogstwaarschijnlijk bot vangen. Je betaalt allereerst een prijs voor het plaatsen van een advertentie, 15 dollar voor een starterswebsite en 49 dollar voor een website die inkomen genereert. Zodra je je website succesvol hebt verkocht, betaal je een fee voor het verkopen, afhankelijk van de verkoopprijs: 

 • Tot 50.000 dollar: 10 procent
 • 50.000 dollar – 100.000 dollar: 7,5 procent
 • Meer dan 100.000 dollar: 5 procent
 • Bij deal met partnerbrokers: 15 procent

Empireflippers

Empireflippers is vergelijkbaar met Flippa. Dit is een Amerikaanse marktplaats waarop potentiële kopers, verkopers en investeerders van websites aan het juiste adres zijn. Dit platform legt een sterke focus op sites met een enorme omzet. Bij Empireflippers betaal je net als bij Flippa een fee als je een website verkoopt. Bij een verkoopprijs onder 1 miljoen dollar is dat 15 procent van de uiteindelijke verkoopprijs.

Let erop dat deze internationale platformen zich ook meer richten op grotere verkopen. Een website met € 250 omzet per maand ga je hier niet kunnen verkopen.

6. Tips voor het onderhandelen met een potentiële koper

Onderhandelen is een vak apart. Je skills op het gebied van onderhandelen kunnen het verschil maken. Gelukkig kun je onderhandelen leren. We geven je een aantal tips:  

 • Wees niet bang om de voordelen van je website te waarderen. Een stijgende omzet uit een onderhoudsvrije website is een stuk meer waard dan een site die dagelijks beheer nodig heeft. Weinig mensen willen een baan overnemen.
 • Het helpt bij het overtuigen als je alle statistieken snel kunt laten zien.
 • Breng hierbij goed in kaart wat de sterke punten zijn. Maar hou ook zeker geen informatie achter. Een weggevallen adverteerder bijvoorbeeld komt toch wel boven water. Een deal komt tot stond vanuit een zakelijke relatie die je aangaat. Als er lijken in de kast zitten, benoem ze dan en geef aan wat de koper kan doen om het tij te keren. Zo bouw je vertrouwen op.
 • Ga niet over één nacht ijs. Het kan nooit kwaad om er nog even na te denken. Je wil er na de verkoop immers geen spijt van krijgen. Als je je website verkoopt, wil je dat helemaal kunnen vieren. Des te meer kun je ervan genieten als je het geld op je rekening bijgeschreven krijgt.
 • Het lijkt misschien een open deur, maar behandel een potentiële koper altijd vriendelijk en met respect. Hij of zij zal dan eerder geneigd zijn je website te kopen.
website verkopen

7. Je hebt een koper: wat moet er verder nog gebeuren?

Gefeliciteerd! Je hebt een koper en de deal is rond. Dan is het tijd om de laatste zaken af te handelen. Het is altijd handig om een kort contract op te stellen waar je eventueel later op terug kunt vallen. Zorg dat er heldere afspraken omtrent de betaling op papier staan. 

Daarna moet de daadwerkelijke verhuizing worden geregeld. Het handigst is als de hosting hetzelfde blijft, zodat alleen het account op een andere naam hoeft te worden gezet. Wil de koper dat niet, dan moet je een overdrachtscode aanvragen. Dit kun je – samen met eventuele andere toegangscodes en backups – naar hem of haar mailen zodra de betaling binnen is.

Heb je er goed over nagedacht? Ben je klaar om je niche, blog of affiliate website te verkopen? Stuur dan nu een mailtje naar ramon apenstaartje allthewayup.nl, waarin je het volgende omschrijft, dan gaan we samen op zoek naar geschikte kopers: 

 • De URL van je website
 • Je contactgegevens
 • Bezoekersaantallen
 • Richtprijs
 • De reden van verkoop
   ALL the way UP
   Logo
   Vergelijk items
   • Totaal (0)
   Vergelijken
   0
   Secured By miniOrange